Over Optimize

Optimize Coaching is het sportadviescenter binnen Optimize Bike & Tri. Het center wordt geleid door Ben De Wolf, eveneens Sports Director van het BMC-Vifit team. Via Optimize willen Ben en zijn team van coaches hun kennis en ervaring delen met elke gemotiveerde sporter, ongeacht ambities of sportief niveau.

Ben is Master in de Lichamelijke Opvoeding  (KU Leuven – 2004) en sinds 2006 professioneel actief binnen verschillende domeinen van de (top)sport.

  • 2006 – 2007 & 2009 : trainingsbegeleider in Club La Santa Lanzarote, één van de meest prestigieuze trainingslocaties in Europa.
  • 2008: trainingsbegeleider Topsport ABC aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ben was nauw betrokken bij de begeleiding van meerdere atleten in hun opbouw richting de Olympische Spelen van Peking.
  • 2009 – 2013: team manager Uplace Pro Triathlon Team, het eerste voltijds professionele triatlon team in België.
  • 2013 – 2014: team manager eerste elftal Club Brugge
  • 2014 – heden: Sports Director van het internationale prof triatlon team BMC-Vifit Pro Triathlon Team – powered by Uplace

Bart Schrooyen heeft 12 jaar ervaring als actief triatleet met meerdere overwinningen en podiumplaatsen in zijn leeftijdscategorie in Ironman en Ironman 70.3 wedstrijden op zijn palmares. Zo werd Bart Europees Kampioen Ironman AG -23, ging hij onder de magische grens van 9 uur in zowel Ironman Frankfurt als Ironman Kopenhagen en finishte hij als 84e in de legendarische Ironman van Hawaï. Dit cv als atleet, gecombineerd met zijn ervaring als loop-, triatlon- en fitnesscoach maken van Bart een uitstekende partner binnen het Optimize Coaching team.

Dries Vissers is Master in de Bewegingswetenschappen en Lichamelijke Opvoeding (KU Leuven – 2009) en Master in Sport Management (KU Leuven – 2010) . Deze  achtergrondkennis combineert hij met een rijke ervaring als atleet, lesgever en coach.

Vanessa Cuyvers is Bachelor in de Lichamelijke Opvoeding, eveneens actief triatlete en heeft jarenlange ervaring als professioneel triatloncoach. Vanessa is ook de geknipte persoon binnen Optimize Coaching voor technieklessen crawl.

Hans Vander Mast verzorgt de bikefittings bij Optimize. Hans studeerde in 2008 af als Master of Science in Osteopathy. In 2010 opende hij Re-Balance Osteopathiepraktijk. In combinatie met deeltijds lesgeven in binnen- en buitenland bouwde Hans een uitgebreide kennis op van het menselijk lichaam. Op sportief vlak werkte hij reeds verschillende halve triatlons af. In het bikefitten vindt Hans dan ook de uitdaging om zijn uitgebreide medische kennis en achtergrond binnen de duursport te combineren om andere atleten te helpen bij het vinden van de optimale positie op de fiets.

Jurgen Cop tot slot staat in voor de functionele screenings en blessure preventie. Jurgen is Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (Universiteit Antwerpen) en Redcord Neurac 1 therapeut. Van 2005 tot 2012 was Jurgen lid van top zwemclub BRABO waarvoor hij verscheidene medailles behaalde op Belgische kampioenschappen. Vanaf 2012 maakte Jurgen de overstap naar het wielrennen.