Over Optimize

Optimize is het sportadviescenter binnen de concept store van het professionele BMC-Vifit Sport Pro Triathlon Team – powered by Uplace. De klemtoon ligt op fietsen, lopen en triatlon. Het center wordt geleid door Ben De Wolf, eveneens Sports Director van het BMC-Vifit Sport team. Via Optimize willen Ben en zijn team van coaches hun kennis en ervaring delen met elke gemotiveerde sporter, ongeacht ambities of sportief niveau.

Ben is Master in de Lichamelijke Opvoeding  (KU Leuven – 2004) en sinds 2006 professioneel actief binnen verschillende domeinen van de (top)sport.

  • 2006 – 2007 & 2009 : trainingsbegeleider in Club La Santa Lanzarote, één van de meest prestigieuze trainingslocaties in Europa.
  • 2008: trainingsbegeleider Topsport ABC aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ben was nauw betrokken bij de begeleiding van meerdere atleten in hun opbouw richting de Olympische Spelen van Peking.
  • 2009 – 2013: team manager Uplace Pro Triathlon Team, het eerste voltijds professionele triatlon team in België.
  • 2013 – 2014: team manager eerste elftal Club Brugge
  • 2014 – heden: Sports Director van het internationale prof triatlon team BMC-Vifit Sport Pro Triathlon Team – powered by Uplace

 

Jurgen Cop staat in voor de inspanningstests zwemmen. Jurgen is Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (Universiteit Antwerpen) en Redcord Neurac 1 therapeut. Van 2005 tot 2012 was Jurgen lid van top zwemclub BRABO waarvoor hij verscheidene medailles behaalde op Belgische kampioenschappen. Vanaf 2012 maakte Jurgen de overstap naar het wielrennen. Momenteel is Jurgen nog wel actief binnen zwemclub BRABO-KAZSC als kine en coach.

 

Dries Vissers is Master in de Bewegingswetenschappen en Lichamelijke Opvoeding (KU Leuven – 2009) en Master in Sport Management (KU Leuven – 2010) . Deze  achtergrondkennis combineert hij met een rijke ervaring als atleet, lesgever en coach.

Bart Schrooyen tot slot heeft 12 jaar ervaring als actief triatleet met meerdere overwinningen en podiumplaatsen in zijn leeftijdscategorie in Ironman en Ironman 70.3 wedstrijden op zijn palmares. Zo werd Bart Europees Kampioen Ironman AG -23, ging hij onder de magische grens van 9 uur in Ironman Frankfurt en finishte hij als 84e in de legendarische Ironman van Hawaï. Dit cv als atleet, gecombineerd met zijn ervaring als loop-, triatlon- en fitnesscoach maken van Bart een uitstekende recentste aanwinst voor het Optimize Coaching team.