Over Optimize

Optimize Coaching is het sportadviescenter binnen Optimize Bike & Tri. Het center wordt geleid door Ben De Wolf, eveneens Sports Director van het BMC Pro Triathlon Team. Via Optimize willen Ben en zijn team van coaches hun kennis en ervaring delen met elke gemotiveerde sporter, ongeacht ambities of sportief niveau.

Ben is Master in de Lichamelijke Opvoeding  (KU Leuven – 2004) en sinds 2006 professioneel actief binnen verschillende domeinen van de (top)sport.

  • 2006 – 2007 & 2009 : trainingsbegeleider in Club La Santa Lanzarote, één van de meest prestigieuze trainingslocaties in Europa.
  • 2008: trainingsbegeleider Topsport ABC aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ben was nauw betrokken bij de begeleiding van meerdere atleten in hun opbouw richting de Olympische Spelen van Peking.
  • 2009 – 2013: team manager Uplace Pro Triathlon Team, het eerste voltijds professionele triatlon team in België.
  • 2013 – 2014: team manager eerste elftal Club Brugge
  • 2014 – heden: Sports Director van het internationale prof triatlon team BMC Pro Triathlon Team – powered by 2XU

Bart Schrooyen heeft meer dan 15 jaar ervaring als actief triatleet met meerdere overwinningen en podiumplaatsen in zijn leeftijdscategorie in Ironman en Ironman 70.3 wedstrijden op zijn palmares. Zo werd Bart Europees Kampioen Ironman AG -23, ging hij onder de magische grens van 9 uur in zowel Ironman Frankfurt als Ironman Kopenhagen en finishte hij als 84e in de legendarische Ironman van Hawaï. Dit cv als atleet, gecombineerd met zijn ervaring als loop-, triatlon- en fitnesscoach maken van Bart een uitstekende partner binnen het Optimize Coaching team.

Dries Vissers is Master in de Bewegingswetenschappen en Lichamelijke Opvoeding (KU Leuven – 2009) en Master in Sport Management (KU Leuven – 2010) . Deze  achtergrondkennis combineert hij met een rijke ervaring als atleet, lesgever en coach.

Wouter Tampère is docent aan de KdG Hogeschool en zelf ook een actief en veelzijdig atleet met enkele opvallende resultaten. In 2016 rondde hij succesvol een solo fietstocht van 8650km naar de Noordkaap & terug af en in 2017 finishte hij de Hel van Kasterlee. Nu ligt de focus vooral op het lange afstand (trail) lopen.

Wannes Cools deed van zijn 5 tot 17 jaar aan veldrijden en wielrennen. Nu is hij actief als recreatief wielrenner. Wannes heeft diploma’s Lichamelijke Opvoeding & Trainer B Wielrennen op zak én zal nog 1 jaartje bijstuderen als fietshersteller. Je kan dus stellen dat hij gepassioneerd is door de fiets, maar Wannes verzekert: ‘Ik begeleid ook graag sporters die een loop- of triatlondoel hebben!’

Hans Vander Mast verzorgt de bikefittings bij Optimize. Hans studeerde in 2008 af als Master of Science in Osteopathy. In 2010 opende hij Re-Balance Osteopathiepraktijk. In combinatie met deeltijds lesgeven in binnen- en buitenland bouwde Hans een uitgebreide kennis op van het menselijk lichaam. Op sportief vlak werkte hij reeds verschillende halve triatlons af. In het bikefitten vindt Hans dan ook de uitdaging om zijn uitgebreide medische kennis en achtergrond binnen de duursport te combineren om andere atleten te helpen bij het vinden van de optimale positie op de fiets.